0 produse - 0,00 lei

Bun găsit tuturor,

Astăzi am decis să scriem despre ceva important.  Acest ceva este de fapt elementul care stă la baza acestei inițiative. Pasiunea pentru electronică și pentru educație. Mai jos am reușit să găsim câteva motive destul de serioase să începi să te ocupi de această activitate, din perspectiva noastră.

Firește, există oameni care deja au această pasiune și care practică electronica de mai mult timp. Poate aceștia nu au citit despre motivele pentru care ar merita să înceapă să practice electronica, ci pur și simplu au fost curioși sau alții le-au stârnit curiozitatea și au încept să exploreze lumea electronicii. Unora poate le este necesară o demonstrație specială sau argumente solide. Unora pur și simplu le-a fost ușor să aleagă să practicce această activitate din dorința de a „deveni” ceva în viitor.

Indiferent de motivele pentru care ai decis să mergi pe această cale și ai îmbrățișat pasiunea pentru știință și tehnologie, aplicând electronica, suntem convinși totuși că ai descoperit o lume nouă, plină de posibilități. Dacă nu ai făcut-o deja, copil, adolescent sau adult fiind, te invităm să o faci, în măsura posibilităților de timp, spațiu, resurse financiare, s.a.m.d. Ca orice pasiune și aceasta necesită sacrificii. Nu te speria, sunt mai multe avantaje decât oricâte dezavantaje și-ar închipui cineva.

Personal practic electronica de când aveam aproape 7 ani. Am început să descopăr prima oară bateriile de ceas și apoi L.E.D.-urile. 10 ani mai târziu am aflat că LED înseamnă de fapt Light Emitting Diode. A fost util…și necesar să aflu. Toate la timpul lor. Descoperirile și evoluția într-o pasiune sunt absolut necesare, alimentează curiozitatea. Și toți cei ce au pasiuni sunt curioși….și sunt sigur că vor mai ales să evolueze cu pasiunea sau hobby-ul lor.

Ceea ce vreau să vă povestesc este că deși sunt interesat de electronică de aproximativ 24 de ani și o practic de cel puțin 17 ani, timp în care pasiunea aceasta m-a purtat pe diferite cărări, am trăit recent o experiență unică conectată și cu hobby-ul dar și cu viața de familie. De aproximativ 2 ani și jumătate de când ne ocupăm de programul educațional tehnic, Clubul Micilor Electroniști și acum, mai nou, de nextEdu, soția mea a început să fie tot mai interesată de electronică și de cum se întâmplă lucrurile în această lume. Ea a văzut în toți acești ani alături de mine, ce efort necesită această îndeletnicire. Astfel Olga se interesează din ce în ce mai mult cum se lipesc componentele electronice și cum funcționează circuitele…de ce se aprind beculețe și cântă diverse aparate.

De câteva ori, fiind la club și totodată la curs cu copiii, Olga a decis să încerce să lipească componente electronice cu stația de lipit. I-am arătat pas cu pas cum se procedează iar acasă în timp ce am eu mai construiam alte aparate electronice, m-a rugat să o las să conecteze și să lipească cu fludor mai multe rezistoare și capacitoare pe o placa de circuit imprimat. Pur și simplu i s-a părut foarte interesantă această activitate cu precădere dedicată bărbaților. Acum nu lipește componente electronice zilnic, dar privește cu alți ochi această activitate. Acest lucru este datorat contextului educațional creat de clubul nostru de electronică și de faptul că micii electroniști au energie pozitivă și sunt motivați să practice această pasiune. Ei transmit de obicei această energie pozitivă cu pasiune vizitatorilor, studenților voluntari și susținătorilor organizației, implicit mentorilor care sunt săptămânal alături de ei.

Noi am compilat mai sus câteva motive realiste și credem noi importante, pentru a te apuca de electronică. Explorarea acestui tărâm, al curiozității și îndemânării, al inteligenței și perspicacității, nu poate fi decât benefică.

Sfârșit. Partea I.

Pune in practică ce ai învăţat!

Vizitează magazinul nostru!

× Cum te putem ajuta?